Randprogrammering

Het festival is al in volle toeren in voorbereiding, zodra wij zeker zijn van onze plannen stellen we jullie zo snel mogelijk op de hoogte!

De randprogrammering zijn alle andere dingen die te beleven zijn op Basil festival, die niet op het palletpodium staan. Dit jaar hebben we hier onze super leuke duurzame pop-up markt. Hier zijn verschillende kraampjes te vinden die op hun eigen manier een bijdrage maken aan een duurzamer leven. Ook is er natuurlijk iets te beleven voor kinderen, zodat iedereen het naar zijn of haar zin kan hebben. Dit is dus ook de perfecte kans voor kinderen om kennis te maken met een festival en met duurzaamheid!

Naast onze eigen merch stands zullen onze kraampjes dit jaar gevuld zijn met ontzettend leuke winkeltjes en organisaties voor wie duurzaamheid hoog in het vaandel staat.

Beehound zal aan hun stand een selectie van hun gehaakte artikelen verkopen.
Pien zal een verzameling van verschillende dingen zoals hoeden, broeken, kussens, enz. verkopen. Alles gemaakt van hergebruikte kleding en stoffen.
Slakjespost komt met een collectie van hun handgemaakte kaarten.
Vereniging Natuurmonumenten is een organisatie die zich inzet voor het behoud van de natuur en belangrijke elementen van ons Nederlandse landschap.
Stichting Ideewinkel is een organisatie die zich inzet voor het delen van ideeën met betrekking tot duurzaamheid in en rondom Leiden.
WE ARE is een boeiende expositie over de bioindustrie. Er zal een deel van de tentoonstelling getoont worden, en op twee momenten op de dag een spoken word optreden dat hierop aansluit.
Kleine Planeet is een café/pop-up shop met het doel een relaxte omgeving voor ouders te creëren waar ook ruimte is voor de kleintjes. Normaal in hartje Leiden, maar voor deze keer op BASIL.
Huurbuur is een fris, nieuw initiatief om buren elkaar te laten helpen. Het welbekende heitje voor karweitje, maar in een nieuw jasje. Schrijf je in en plaats of reageer op advertenties van je buren. Zo help je snel iemand uit de brand, of vindt de hulp die jij nodig hebt jou!
Energie Huurders (Leiden Gaat Goed) wil zoveel mogelijk informatie vergaren en verspreiden over hoe je een verschil kan maken en je leven kan verduurzamen als huurder/student. Bijvoorbeeld hoe het beste energie te besparen, enz.
Stichting 2030 heeft als doel de organisaties van verschillende duurzame initiatieven met elkaar in contact te brengen zodat zij elkaar kunnen helpen. Leiden staat deze maand in het teken van duurzaamheid en Stichting 2030 is hier een onderdeel van. BASIL staat dit jaar op de Festival 2030 programmering en 2030 zal dus ook zeker bij ons aanwezig zijn en vertellen over wat ze doen.